tirsdag 4. januar 2011

Mat og drikke

Mat og drikke

Tsjekkerne elsker øl, og der sies at man her drikker mest øl i hele verden. Det vanligste er svetlé pivo -- et lyst fatøl, men prøv gjerne en tmávé pivo -- det sterke, mørke ølet. Be om en pivni syr ved siden av , en slags velduftende ost som serveres med sennep og løk. Skal du gjøre som tsjekkerne, moser du det hele og skvetter litt øl over. God apetitt!

Det tsjekkiske kjøkkenet innbyr ikke direkte til de mer romantiske middager -- her går det mye i svinekjøtt med knødel og surkål. Og øl dertil. Men dette er i ferd med å endre seg -- det kommer stadig nye restauranter som legger vekt på en mer kontinental stil. Nasjonalretten heter Svícková na smetane -- og består av banket oksekjøtt i fløtesaus, skivet knødel og tranebær.

Rundt om i Praha finnes mange gode puber og ølhaller som også serverer matretter:

• U Fleku (Kremencova 11): Velkjent klassiker beliggende i den nye bydelen, Nove Mesto. Spesialiteten er det mørke ølet som brygges her i Prahas minste bryggeri. Noe godt å bite i serveres også. Om sommeren er det populær uteservering på stedet.

• U Kalicha (Na Bojisti 12): Hyggelig ølhall i Nove Mesto. Kjent både som restaurant og fra romanen "Den tapre soldaten Svejk". Dette var Svejks stamsted og personalet er derfor tidsriktig antrukket fra romanens epoke.

Slike pølseboder er det mange av

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar